Kapsalon Tosti......Koninklijk Lekker......
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Eloïse , de achttienjarige dochter van prinses Laurentien , ook wel Elo genoemd heeft onlangs een boekje uitgebracht onder de naam : Learning by doing . In haar boek deelt zij veel tips, die handig zijn voor leeftijdsgenoten. Ook een aantal van haar lievelingsrecepten waaronder de tosti kapsalon, die ook ons heerlijk heeft gesmaakt en die bovendien in een mum van tijd gemaakt is. Lekker als lunch of hoofdgerecht met soep vooraf.
Ik gebruikte de zelfgemaakte gyroskruiden volgens onderstaand recept.
Nogmaals-7-prachtige-kruidenmixen-van-project-gezond
Ingrediënten 1 recipe.people
VOOR 1 TOSTI90 g kipreepjes
1 el gyroskruiden
½ tomaat in blokjes gesneden
2 sneetjes witbrood ( of brood naar keuze)
1 tl sambal ( badjak of manis, of brandal)
2 el geraspte kaas naar keuze
1 el knoflooksaus potje of zelf gemaakt
Benodigdheden
Tosti ijzer, pan, snijplank mes kommetjes.Bereidingswijze
Roer de gyroskruiden door de kip reepjes en laat even intrekken. Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de kip reepjes al omscheppend in 7 minuten gaar.
Bestrijk de 2 sneetjes brood aan één kant met met een dun laagje sambal naar keuze. Beleg één sneetje met de kip reepjes , de stukjes tomaat en de geraspte kaas. Leg er het andere sneetje op en bak de tosti circa 3 minuten in het tosti ijzer licht bruin en knapperig. Serveer met knoflooksaus.
Bron
Eloïse van Oranje eigen tekst en foto's
Serveertip
De kip reepjes kun je ook natuurlijk vervangen door vegetarische kip stukjes.
Ik maakte knoflooksaus van 1 el mayonaise
1 el crème fraîche
peper, zout. 1 forse teen knoflook geperst, gedroogde peterselie en bieslook naar smaak.