Insalata Russa
- Italiaans, Buffet
- 30-60 min.
In Italië staat Insalata Russa (Russische Salade) altijd op het menu tijdens Oud en Nieuw.
Deze salade van aardappel, wortel en doperwt smaakt het hele jaar door heel lekker.
Bereidingswijze
Aardappelen en wortelen in blokjes van 0,5 tot 1 cm snijden.
Kook alles apart, in koud gezouten water. Reken ongeveer 10 minuten voor de aardappelen, 7 minuten voor de wortelen.
Laat de aardappelen en wortelen uitlekken, leg ze daarna op een met keukenpapier bedekte bakplaat.
Kook water, voeg wat zout toe. Doe de doperwten in de pan en haal ze eruit zodra het water weer aan de kook komt.
Kook de eieren 8 minuten, tijd is vanaf het moment dat het water weer aan de kook komt.
Laat eieren afkoelen, pel de eieren en scheid eiwit en dooier, beide in stukjes snijden.
Snijd de augurk in stukjes.
Maak een dressing door mayonaise met yoghurt te mengen, op smaak brengen met zout en peper.
Doe de aardappelen, doperwten, wortelen in een kom en roer de dressing erdoor samen met fijngesneden ei en augurk.
Bron
Traditie