Crostini Met Tomaat En Feta

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-06-2021

Cherrytomaat, Feta en geroosterd stobkrood, een snel en smakelijk voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram Feta
+/- 4 eetlepels Mascarpone
+/- 6 eetlepels olijfolie
+/- 2 eetlepels citroensap
Zwarte peper
2 sjalotten, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepel rode wijnazijn
Handje cherrytomaten, in 4-en gesneden
Basilicum
Stokbrood, in schuine plakken gesneden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 200°C.
Doe de feta, mascarpone in de staafmixer molen, meng dit door elkaar. Voeg olijfolie en citroensap en zwarte peper toe. Meng tot een gladde spread.

Snipper de sjalotjes, en doe deze samen met fijn geperste knoflook in een kom met de wijnazijn.
Laat dit 5 minuten staan.
Doe dan 4 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak, cherrytomaatjes erbij en roer dit goed door. Voeg basilicum toe en laat dit ongeveer 10 minuten staan zodat de smaken erin trekken.

Doe de plakken stokbrood in de oven en rooster deze.

Doe de fetaspread op de stokbrood plakjes, schep wat van het tomatenmengsel erop.
Decoreer met nog wat basilicum en eventueel wat geroosterde pijnboompitjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten