1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Crostini Met Tomaat En Feta

Crostini Met Tomaat En Feta

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-06-2021

Ingrediënten 4 personen


100 gram Feta
+/- 4 eetlepels Mascarpone
+/- 6 eetlepels olijfolie
+/- 2 eetlepels citroensap
Zwarte peper
2 sjalotten, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepel rode wijnazijn
Handje cherrytomaten, in 4-en gesneden
Basilicum
Stokbrood, in schuine plakken gesneden



Cherrytomaat, Feta en geroosterd stobkrood, een snel en smakelijk voorgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 200°C.
Doe de feta, mascarpone in de staafmixer molen, meng dit door elkaar. Voeg olijfolie en citroensap en zwarte peper toe. Meng tot een gladde spread.

Snipper de sjalotjes, en doe deze samen met fijn geperste knoflook in een kom met de wijnazijn.
Laat dit 5 minuten staan.
Doe dan 4 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak, cherrytomaatjes erbij en roer dit goed door. Voeg basilicum toe en laat dit ongeveer 10 minuten staan zodat de smaken erin trekken.

Doe de plakken stokbrood in de oven en rooster deze.

Doe de fetaspread op de stokbrood plakjes, schep wat van het tomatenmengsel erop.
Decoreer met nog wat basilicum en eventueel wat geroosterde pijnboompitjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top