Atjar Van Wortel En Kool

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-06-2021

Heerlijke Atjar van Wortel en Kool

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500ml witte wijnazijn
200 gram suiker
1 theelepel zout
2 sjalotten
300 g winterpeen
300 g witte kool
2 rode pepers
1 theelepel kurkuma
2 laurierbladeren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm in een pan de azijn, suiker en zout tot de suiker en het zout zijn opgelost.

Halveer, pel en snijd de sjalotten in halve ringen.

Snijd de peen en kool in reepjes. Dit kan je met de hand doen of met mandoline.
Voeg de groenten en kurkuma toe aan de pan en laat een paar minuten koken.

Voeg de chilipeper toe en de laurier.

Laat het een tijdje koken zodat alle smaken goed loskomen.
Pak 2 schone weckpotten van ½ liter en doe hier de atjar in en laat het afkoelen.
Alles mag in de pot, zodat ook in de pot de smaken nog vrij kunnen komen.
TIP: je kan makkelijk een voorraad maken door nu van alles iets meer te gebruiken. In een schone weckpot die je goed kan afsluiten kan atjar lang meegaan.

Bron

Hugo Kennis

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten