Zwaardvis met compote van aubergines en paprika's
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lekkere zwaardvis op de BBQ of grill met een zuiderse compote erbij.
Ingrediënten 4 recipe.people
1kg Zwaardvis (zonder vel of graten)zout & peper
1 citroen
3 el bladpeterselie, gehakt
2 laurierblaadjes
50g ajuin/ui geschild en fijn gesneden
1 teentje knoflook
120g paprika mengeling, in blokjes gesneden
1 aubergine
2 tomaten in stukjes
1 el bruine suiker
1 tl fijngehakte verse oregano
4 el kalamata olijven
7 el olijfolie
Bereidingswijze
-was de vis en dep hem droog met keukenpapier en snijd hem in sneden (of vraag het aan de visboer).
Bereid de marinade :
-Doe in een kommetje het citroensap, zout, peper en 4 eetlepels olijfolie. Voeg de bladpeterselie erbij.
-Smeer met een penseel de sneden zwaardvis in met deze mengeling.
-Leg een half laurierblad op elke snede.
-Leg de sneden vis op elkaar en laat ze 10 minuten marineren.
Bereid de compote van aubergines en paprika 's :
-verhit de olie in een stoofpan met dikke bodem.
-Bak de ui, look en blokjes paprika gedurende 2 minuten. Zet opzij.
-Bak de blokjes aubergine 5 minuten tot ze mals worden. Doe de ui, look en paprika in de stoofpan bij de blokjes aubergine. Voeg daarbij de blokjes tomaat, de suiker en de oregano. Meng goed.
-Doe er zout en peper op.
-Laat nog ongeveer 3 minuten stoven.
-Zet opzij en houd warm.
-Verwarm de grill voor. Dep de sneden zwaardvis af.
-Smeer de grill in met olijfolie. Laat 2 minuten grillen aan elke zijde.
-Verdeel de sneden zwaardvis over de borden met de auberginecompote. Giet er een scheutje olijfolie over.
-Versier met kalamata-olijven.

Bron
kookbijbel