Gyros-rollade op de BBQ

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-06-2021
  • Gyros-rollade op de BBQ

    Gyros-rollade op de BBQ

    Gyros-rollade op de BBQ

Heerlijke roulade met lams- en rundsvleees die we op de BBQ laten grillen , succes alom ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 stuk(s) Lambout
1 kg Biefstuk
4 el Oregano
2 tl gedroogde Dille
2 tl Knoflookpoeder
1/2 tl gemalen Tijm
Zout en Peper
Olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-houten hamer en plastiekfolie (om het vlees af te dekken alvorens het plat te kloppen)
-keukentouw om op te binden
-vleesthermometer

Bereidingswijze

-Bewerk het lams- en rundsvlees aan beide kanten met een houten hamer, totdat het ongeveer een oppervlakte van 30 x 35cm heeft.
-Meng de kruiden, het zout en de peper met een kruidenstamper fijn, maar niet tot poeder.

-Leg het lamsvlees op een snijplank; bestrijk het vlees licht met olie en strooi 1/3 van het kruidenmengsel er overeen.
-Sla de kruiden met de hamer in het oppervlak van het vlees. Leg het rundvlees er bovenop.
-Bestrijk de bovenkant licht met olijfolie en strooi er de helft van het overgebleven kruidenmengsel overheen.
-Sla het kruidenmengsel met de hamer in het rundsvlees..
-Rol het lam en rundsvlees strak aan, beginnende bij het smalste en korte uiteinde.
-Knoop het vlees op verscheidene plaatsen vast met een touwtje.

-Bestrijk de buitenkant van de rollade licht met olie en wrijf hem met de rest van het kruidenmengsel in.
-Steek er een vleestermometer in.

-Leg de rollade midden op het grillrooster en grill het vlees, totdat de interne temperatuur 60°C heeft bereikt.
Ongeveer een 1u 1/2 zal het nodig hebben. Keer de rollade om de 45 min.

-De buitenkant van het vlees wordt erg donker en knapperig.

-Neem het vlees van het rooster en laat het 10 à 15 minuten staan voordat u het snijdt. Wel dun snijden.

Bron

kookbijbel - chef Hans -

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten