Vispapillot puttanesca
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
=18pxPapillotten zijn snel klaar en je kunt er al- le kanten mee uit. In deze zuiderse versie laten we de olijven en kappertjes uit Sicilië helemaal tot hun recht komen.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 g grietfilet12 garnalen (bouquet)
12 ansjovisfilets (blik)
12 kerstomaten
12 groene olijven (grote)
4 el kappertjes
10 cl droge witte wijn
olijfolie
peper en zout
Benodigdheden
bakpapier en keukentouwBereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en halveer de kerstomaten. Leg 4 vellen bakpapier open. Leg op elk vel 1⁄4 van de grietfilet, 3 bouquetgarnalen, 3 ansjovisfilets, 3 olijven, 6 halve kerstomaatjes en 1 eetlepel kappertjes.
2 Kruid met peper en zout. Sprenkel er olijfolie en een beetje witte wijn over. Vouw de bakpapieren dicht tot een papillot en bind de uiteinden vast met keukentouw.
3 Gaar de papillotten 15 tot 20 minuten in de oven. Serveer met stokbrood.
Bron
libelle