Kabeljauw uit de oven met tomaat gember en lente-uitjes lekker slank

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-06-2021
  • Kabeljauw uit de oven met tomaat gember en lente-uitjes lekker slank

    Kabeljauw uit de oven met tomaat gember en lente-uitjes lekker slank

    Kabeljauw uit de oven met tomaat gember en lente-uitjes lekker slank

Deze vis is wel heel gemakkelijk te maken. Verse kabeljauw(ofontdooide diepvries) kruiden. Blokjes  tomaat, verse geraspte gember, ringetjes lente-ui (was ik vergeten) met gembersiroop en olie gemengd. Dat gaat op de vis. Zonder ook maar iets te bakken gaat de vis 10 minuten de oven in. Heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram kabeljauwfilet
Peper, zout
2 trostomaten, zonder zaad in kleine stukjes gehakt
2 cm verse gember, geraspt
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 lente-uitjes, in ringetjes
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel gembersiroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Verdeel de kabeljauw in twee gelijke stukken.
Kruid de kabeljauw met peper en zout.
Leg ze in een ovenschaal.
Meng de tomatenblokjes met de geraspte gember, gesnipperde knoflook, ringetjes lente-ui, olie en gembersiroop.
Breng op smaak met nog wat zout en peper.
Verdeel het mengsel over de stukken vis.
Bak de vis plm 10 tot 12 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) in midden van de voorverwarmde oven.

Bron

aangepast recept van internet van de Plus supermarkt.

Serveertip

Lekker met roergebakkken witlof met gembersaus.
(Ik had er een stamppotje van gebakken witlof met gember bijgemaakt. Smaakte heerlijk).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten