Scampi TexMex-Oosters met rijst
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Pittige Tex Mex scampi uit Amerika die zeker in de smaak zal vallen !
Bereidingswijze
-Maak de scampi schoon: verwijder het pantser en maak een insnijding over de hele rug van de garnalen.
-Verwijder zorgvuldig het darmkanaaltje van elke garnaal.
-Breng een pot met water aan de kook en doe er de rijst in
-Zet een wok op het vuur met een flinke scheut olie
-Als de olie heet is, bak je de scampi kort aan.
-Kruid met een snuif zout en wat peper. Let op: de scampi mogen nog niet gaar zijn.
-Schep de scampi uit de wok met behulp van een schuimspaan en laat ze even rusten.
-Pel de ui en snipper fijn.
-Bak in de wok.
-Pel en kneus de knoflook. Rasp bij de ui.
-Schep 1/3 van de ui uit de pan en houd langs de kant voor later.
-Voeg de chili-bean saus en de tomatenpuree toe bij de ui in de wok.
-Blus met een scheut witte wijn.
-Voeg de limoenblaadjes toe.
-Giet de kokosmelk erbij en laat alles rustig pruttelen.
-Giet de rijst af en voeg er de ui aan toe die je eerder aan de kant hebt gezet.
-Voeg er ook wat sesamolie aan toe en roer alles eens goed om
-Voeg de scampi bij de saus en laat verder garen.
-Hak de koriander en fijn.
-Voeg een deel bij de saus.
-Voeg de sugar snaps toe.
Bron
kookbijbel naar een idee van 'dagelijkse kost'