Italiaanse gehakttaart met pasta

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-06-2021
  • Italiaanse gehakttaart met pasta

    Italiaanse gehakttaart met pasta

    Italiaanse gehakttaart met pasta

  • Italiaanse gehakttaart met pasta

    Italiaanse gehakttaart met pasta

    Italiaanse gehakttaart met pasta

Super lekkere taart uit de oven met ui, knoflook, kalfsgehakt,mozzarella.....waar we uiteraard pasta bij geven met een roomsausje. 

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 el Bertolli vloeibaar
3 bolletjes mozzarella
1 bos peterselie
8 plakjes bladerdeeg
900 g kalfsgehakt
4 eieren
60g broodkruimels of paneermeel
2 el Dijonmosterd

--- Pasta ---
400g pasta
1 rode ui
1/2 rode paprika en 1/2 groene paprika
Kerstomaatjes
Boursin cuisine
Scheutje room
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ronde quichevorm of springvorm (doorsnede ca. 28 cm)

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180ºC.
-Pel en snipper de uien en knoflook.
-Snijd de mozzarella in blokjes.
-Hak de peterselie fijn.
-Laat het deeg ontdooien.
-Verhit de vloeibare margarine in een pan en fruit de uien en knoflook ca. 2 minuten. Laat afkoelen.

-Kneed in een kom het gehakt met de gebakken uien, knoflook, mozzarella, 3 eieren, broodkruim, mosterd, peterselie en breng het op smaak met zout en peper.
-Vet de vorm in en druk de velletjes bladerdeeg dakpansgewijs tegen de rand van de vorm (niet op de bodem).
-Laat het deeg hierbij overhangen.

-Schep het gehaktmengsel erin en vouw het deeg over het gehakt.
-Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de taart in 45-60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

-Kook de pasta volgens instructies op de verpakking.
-Stoof de paprika's en ui aan in wat olijfolie.
-Voeg de room en Boursin toe.
-Voeg op het einde de kerstomaatjes toe
-Kruid met peper en zout.
-Meng met de pasta en serveer met de gehakttaart

Bron

kookbijbel - caro syntje -

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten