Balletjes in een fusion tomatensaus
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een fusion tomatensaus met lekker balletjes. Een Belgisch topgerechtje met Belgische kerstomaatjes en heerlijk pittig geparfumeerd met rode curry pasta, heerlijk met verse frietjes.
Ingrediënten 4 personen
voor de balletjes :1kg gemengd gehakt (Varken, Kalf)
1 ei
Gehakt kruiden
Peper
Paneermeel
--- De Saus ---
1 grote ui, fijngesnipperd
1 rode Spaanse peper, fijngesneden
200g kerstomaatjes, in vieren
1 blik 800g tomatenstukjes
1 bokaal Bertolli paprika-Arabiatta
1 tl tot 1 el Rode curry (naar smaak van pikantheid)
1 tl groentenbouillon pasta, scheutje water
1 tl Paprikapoeder
Bereidingswijze
-Meng het gehakt met de ghakt kruiden, paneermeel, een ei en peper.
-Rol er balletjes van.
- Stoof de ui met de spaanse peper aan in wat olijfolie
-Doe de kerstomaatjes erbij en stoof ze mee.
-Voeg de tomatensausen toe.
-Laat even pruttelen.
-Doe de groentenbouillon pasta en een scheutje water bij de tomatensaus.
-Voeg de rode curry, pepr, zout en poaprika erbij.
-Voeg de balletjes toe en laat op een zacht vuurtje sudderen.
-Bak de frietjes en dien op met de balletjes.
Bron
kookbijbel