Balletjes in een fusion tomatensaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-06-2021
  • Balletjes in een fusion tomatensaus

    Balletjes in een fusion tomatensaus

    Balletjes in een fusion tomatensaus

Een fusion tomatensaus met lekker balletjes. Een Belgisch topgerechtje met Belgische kerstomaatjes en heerlijk pittig geparfumeerd met rode curry pasta, heerlijk met verse frietjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor de balletjes :

1kg gemengd gehakt (Varken, Kalf)
1 ei
Gehakt kruiden
Peper
Paneermeel

--- De Saus ---
1 grote ui, fijngesnipperd
1 rode Spaanse peper, fijngesneden
200g kerstomaatjes, in vieren
1 blik 800g tomatenstukjes
1 bokaal Bertolli paprika-Arabiatta
1 tl tot 1 el Rode curry (naar smaak van pikantheid)
1 tl groentenbouillon pasta, scheutje water
1 tl Paprikapoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Meng het gehakt met de ghakt kruiden, paneermeel, een ei en peper.
-Rol er balletjes van.
- Stoof de ui met de spaanse peper aan in wat olijfolie
-Doe de kerstomaatjes erbij en stoof ze mee.
-Voeg de tomatensausen toe.
-Laat even pruttelen.

-Doe de groentenbouillon pasta en een scheutje water bij de tomatensaus.
-Voeg de rode curry, pepr, zout en poaprika erbij.
-Voeg de balletjes toe en laat op een zacht vuurtje sudderen.
-Bak de frietjes en dien op met de balletjes.

Bron

kookbijbel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten