Aardappelkrieltjes -prei-salade met kerrie....
- Wereld, Bijgerecht
- 10-20 min.
Yes, het is nog steeds salade weer ! Deze salade is snel klaar en het lekkerst in de ochtend gemaakt om dan heerlijk te laten koelen in de koelkast. Ideaal bij een bbq met een lekker geroosterd stukje vlees of vis. Deze salade heb ik naar eigen smaak aangepast uit een C1000 boekje van 2004. Ons is de salade prima bevallen. Ik serveerde er een gebakken stukje verse zalm bij met nog een salade van cherrytomaatjes.
Ingrediënten 2 recipe.people
400 gram voorgekookte krieltjes1 prei in dunne ringetjes
1 dessertlepel kerrie
1 ½ el mayonaise
1 ½ el Griekse yoghurt 0 % vet
2 el amandelschaafsel licht geroosterd in een droge koekenpan
peper en zout naar smaak
½ kruiden of groente bouillonblokje met minder zout
Benodigdheden
kom, vergiet, saladeschaal snijplank , mes en panBereidingswijze
Kook de krieltjes 3 minuten in het halve bouillonblokje, giet af en laat de aardappeltjes helemaal afkoelen. Overspoel de prei met 1 liter kokend water. Spoel de prei meteen koud en laat goed uitlekken.
Roer een sausje van mayonaise, Griekse yoghurt, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
Proef. Voeg zo nodig nog wat smaakmakers toe.
Meng de dressing voorzichtig door de aardappeltjes met de prei ringetjes en zet tot gebruik koel weg.
Strooi vlak voor het serveren het licht geroosterde amandelschaafsel over de salade.
Bron
Boekje C1000 uit 2004
Serveertip
Lekker bij de bbq, of als bijgerecht met een geroosterd of gebakken stukje vlees of vis naar keuze.