1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Aardappelkrieltjes -prei-salade met kerrie....

Aardappelkrieltjes -prei-salade met kerrie....

  • Wereld, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-06-2021

Ingrediënten 2 personen


400 gram voorgekookte krieltjes
1 prei in dunne ringetjes
1 dessertlepel kerrie
1 ½ el mayonaise
1 ½ el Griekse yoghurt 0 % vet
2 el amandelschaafsel licht geroosterd in een droge koekenpan
peper en zout naar smaak
½ kruiden of groente bouillonblokje met minder zout


Verder heb je nodig


Kom, vergiet, saladeschaal snijplank , mes en pan


Aardappelkrieltjes -prei-salade met kerrie....
Aardappelkrieltjes -prei-salade met kerrie....
Aardappelkrieltjes -prei-salade met kerrie....
Aardappelkrieltjes -prei-salade met kerrie....
Aardappelkrieltjes -prei-salade met kerrie....
Aardappelkrieltjes -prei-salade met kerrie....
Aardappelkrieltjes -prei-salade met kerrie....
Aardappelkrieltjes -prei-salade met kerrie....

  Yes, het is nog steeds salade weer ! Deze salade is snel klaar en het lekkerst in de ochtend gemaakt om dan heerlijk te laten koelen in de koelkast. Ideaal bij een bbq met een lekker geroosterd stukje vlees of vis. Deze salade heb ik naar eigen smaak aangepast uit een C1000 boekje van 2004. Ons is de salade prima bevallen. Ik serveerde er een gebakken stukje verse zalm bij met nog een salade van cherrytomaatjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Kook de krieltjes 3 minuten in het halve bouillonblokje, giet af en laat de aardappeltjes helemaal afkoelen. Overspoel de prei met 1 liter kokend water. Spoel de prei meteen koud en laat goed uitlekken.

Roer een sausje van mayonaise, Griekse yoghurt, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
Proef. Voeg zo nodig nog wat smaakmakers toe.

Meng de dressing voorzichtig door de aardappeltjes met de prei ringetjes en zet tot gebruik koel weg.

Strooi vlak voor het serveren het licht geroosterde amandelschaafsel over de salade.

Serveertip

Lekker bij de bbq, of als bijgerecht met een geroosterd of gebakken stukje vlees of vis naar keuze.

Bron

Boekje C1000 uit 2004



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top