Tomatencurry met kip

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Tomatencurry met kip

    Tomatencurry met kip

    Tomatencurry met kip

Super lekker gerecht  !  =18pxGebruik voor dit gerecht kippenboutfilets, geen borstfilets: ze zijn veel goedkoper én hebben meer smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 tomaten
500 g kipfilet (van de bouten)
1 ui
2 knoflook teentjes
3 takjes verse koriander
3 cm gember
3 tl rode currypasta
1 el sojasaus
20 cl kokosmelk
300 g rijst
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Snij de tomaten in grove stukken. Schil en rasp de gember. Snij het kippenvlees van de bouten.
2 Verhit een scheut olijfolie en bak de kip 4 minuten aan. Haal de kip uit de pan, voeg een scheut olijfolie toe en stoof de ui en de knoflook. Voeg de currypasta en de geraspte gember toe en laat 1 minuut meestoven.
3 Voeg de tomaten, de kip, de sojasaus en de kokosmelk toe en laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen. Kruid bij met peper en zout.
4 Kook intussen de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
5 Serveer de tomatencurry met rijst en verse koriander.

Bron

libelle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten