Tomatencurry met kip
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Super lekker gerecht ! =18pxGebruik voor dit gerecht kippenboutfilets, geen borstfilets: ze zijn veel goedkoper én hebben meer smaak.
Bereidingswijze
1 Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Snij de tomaten in grove stukken. Schil en rasp de gember. Snij het kippenvlees van de bouten.
2 Verhit een scheut olijfolie en bak de kip 4 minuten aan. Haal de kip uit de pan, voeg een scheut olijfolie toe en stoof de ui en de knoflook. Voeg de currypasta en de geraspte gember toe en laat 1 minuut meestoven.
3 Voeg de tomaten, de kip, de sojasaus en de kokosmelk toe en laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen. Kruid bij met peper en zout.
4 Kook intussen de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
5 Serveer de tomatencurry met rijst en verse koriander.
Bron
libelle