Stoofpotje van konijn, witloof en krieltjes

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Stoofpotje van konijn, witloof en krieltjes

    Stoofpotje van konijn, witloof en krieltjes

    Stoofpotje van konijn, witloof en krieltjes

Een super lekker stoofpotje op een koudere dag, dat smaakt! Warm je op aan dit stoofpotje van konijn, witloof en krieltjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 g witloof
1 konijn, in stukken
2 uien
250 g kastanjechampignons
500 g krieltjes
bosje tijm
bosje peterselie
2 blaadjes laurier
700 ml vleesbouillon
330 ml bruin bier
1 el honing
100 ml room
150 g gerookte spekblokjes
bloem
boter
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd het harde stuk van de witloofstronkjes weg.
-Snipper de ui.
- Halveer de krieltjes en snijd de champignons in partjes.

-Kruid de stukken konijn met peper en zout en bak ze in boter rondom bruin. Schep uit de pan en doe de spekblokjes, ui en champignons in de pan. Roerbak 2 minuten.
-Bestuif met een flinke eetlepel bloem en bak nog 1 minuut verder.
-Doe het konijn terug in de pan.
-Schik er de stronkjes witloof rond, leg er de krieltjes bij en giet er het bier en bouillon bij.

-Voeg de honing, takjes tijm en laurierblaadjes toe.
-Dek af en laat 45 minuten garen op een zacht vuur.

-Giet er net voor het serveren de room bij en werk af met enkele takjes peterselie.

Bron

lekker van bij ons

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten