Stoofpotje van konijn, witloof en krieltjes
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een super lekker stoofpotje op een koudere dag, dat smaakt! Warm je op aan dit stoofpotje van konijn, witloof en krieltjes.
Bereidingswijze
-Snijd het harde stuk van de witloofstronkjes weg.
-Snipper de ui.
- Halveer de krieltjes en snijd de champignons in partjes.
-Kruid de stukken konijn met peper en zout en bak ze in boter rondom bruin. Schep uit de pan en doe de spekblokjes, ui en champignons in de pan. Roerbak 2 minuten.
-Bestuif met een flinke eetlepel bloem en bak nog 1 minuut verder.
-Doe het konijn terug in de pan.
-Schik er de stronkjes witloof rond, leg er de krieltjes bij en giet er het bier en bouillon bij.
-Voeg de honing, takjes tijm en laurierblaadjes toe.
-Dek af en laat 45 minuten garen op een zacht vuur.
-Giet er net voor het serveren de room bij en werk af met enkele takjes peterselie.
Bron
lekker van bij ons