Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

    Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

    Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

  • Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

    Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

    Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

  • Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

    Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

    Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

  • Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

    Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

    Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

  • Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

    Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

    Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

  • Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

    Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

    Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

 Een gewoon hamlapje wordt heerlijk anders met wat lichte aanpassingen, zoals de Parmaham en de Grana Padano. Manlief wilde er graag rijst bij, hoewel hier pasta beter bij combineert , vind ik :)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 hamlapjes circa 150 gram per stuk
4 plakjes parmaham
2 el grana padano

3 dikke trostomaten in stukken gesneden
1 flinke teen knoflook gesnipperd
1 ui gesnipperd
1 ½ tl oregano
50 ml droge witte wijn
peper en zout naar smaak
120 gram pasta of rijst naar keuze
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, snijplank, mes,

Bereidingswijze


Leg de hamlapjes tussen vershoudfolie en druk ze wat platter met een pan. Bestrooi ze met zwarte peper en een snufje zout.

Verwarm wat vloeibare boter in een pan en fruit de ui snippers zachtjes enkele minuten. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
Voeg de tomaten toe en bak deze op half hoog vuur 5 minuten mee. De wijn, oregano, peper en zout erbij en laat maar lekker 15 minuten zachtjes sudderen.

Besmeer een koekenpan dun met olijfolie en bak de pakjes Parmaham knapperig krokant. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij.

Bak in het overgebleven vet de hamlapjes om en om bruin en gaar.

Kook ondertussen pasta of rijst naar keuze volgens de verpakking gaar .


Leg de krokante Parmaham op de hamlapjes en strooi er wat Grana padano over . Serveer er de rijst en het tomatenprutje ernaast. Smullen.

Serveertip

Ook lekker met ongepaneerde varkens of of kalfsschnitzel.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten