Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een gewoon hamlapje wordt heerlijk anders met wat lichte aanpassingen, zoals de Parmaham en de Grana Padano. Manlief wilde er graag rijst bij, hoewel hier pasta beter bij combineert , vind ik :)
Ingrediënten 2 recipe.people
2 hamlapjes circa 150 gram per stuk4 plakjes parmaham
2 el grana padano
3 dikke trostomaten in stukken gesneden
1 flinke teen knoflook gesnipperd
1 ui gesnipperd
1 ½ tl oregano
50 ml droge witte wijn
peper en zout naar smaak
120 gram pasta of rijst naar keuze
Benodigdheden
pan, snijplank, mes,Bereidingswijze
Leg de hamlapjes tussen vershoudfolie en druk ze wat platter met een pan. Bestrooi ze met zwarte peper en een snufje zout.
Verwarm wat vloeibare boter in een pan en fruit de ui snippers zachtjes enkele minuten. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
Voeg de tomaten toe en bak deze op half hoog vuur 5 minuten mee. De wijn, oregano, peper en zout erbij en laat maar lekker 15 minuten zachtjes sudderen.
Besmeer een koekenpan dun met olijfolie en bak de pakjes Parmaham knapperig krokant. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij.
Bak in het overgebleven vet de hamlapjes om en om bruin en gaar.
Kook ondertussen pasta of rijst naar keuze volgens de verpakking gaar .
Leg de krokante Parmaham op de hamlapjes en strooi er wat Grana padano over . Serveer er de rijst en het tomatenprutje ernaast. Smullen.
Serveertip
Ook lekker met ongepaneerde varkens of of kalfsschnitzel.