Griekse groentespies

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Griekse groentespies

    Griekse groentespies

    Griekse groentespies

Naast vlees en vis, is groente op de barbecue ook een echte aanrader. Probeer deze groentespiesen met een Grieks tintje. Wat homemade tzatziki erbij en je hebt een verrassend lekker BBQ gerecht op tafel staan. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 courgette
2 gele paprika's
2 rode uien
1 limoen
2 tenen knoflook
1 tl gemalen komijn
4 el olijfolie extra vierge
1 snufje zout
1 snufje peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

1 rasp
1 barbecue
4 metalen spiesen (barbecue-assortiment)

Bereidingswijze

1. Steek de barbecue aan. Maak de groenten schoon en snijd in stukjes van 2-3 cm. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de vrucht uit. Meng in een schaal het limoensap, de -rasp, de knoflook en de komijn met de olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.

2. Schep er de groenten doorheen en marineer minimaal 30 min. Rijg daarna de groenten aan de spiesen.

3. Gril de groentespiesen op de barbecue in 5 min. rondom bruin en knapperig gaar. Leg de spiesen op een schaal. Lekker met knoflooksaus en gegrilde pitabroodjes. Serveer er eventueel ook nog een schaaltje paprikahummus bij.

Serveertip

In plaats van stalen barbecuespiesen kan je ook houten spiesen gebruiken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jumbosupermarkten avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten