Pasta met asperges, zalm en garnalen

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-06-2021
  • Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

  • Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

  • Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

  • Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

  • Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

  • Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

  • Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

  • Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

  • Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

  • Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

  • Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

    Pasta met asperges, zalm en garnalen

Eigenlijk had de titel van het recept moeten zijn, Romige pasta met witte asperges, gerookte zalm en Hollandse garnalen maar dat vond ik wat te lang. Bovendien kun je hier ook makkelijk variëren met groene asperges, verse (gebakken) zalm en Noorse garnalen. Gewoon doen wat je zelf lekker vind. Je kunt zelfs ook nog alleen zalm of alleen garnalen gebruiken, en zelfs zonder is het een heerlijke vegetarische variant.
Ik heb dikke asperges gebruikt die ik in schuine dunnen plakjes heb gesneden en gewokt, maar het is natuurlijk ook goed mogelijk om de asperges vooraf in stukjes te snijden en even licht te koken. Ik vind persoonlijk de smaak van gewokte erg lekker en dat komt goed tot zijn recht in dit recept.
Bovendien heb je ook nog eens minder pannen nodig ;) :P :)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 kilo witte asperges
- 400 gram pasta naar keuze (tortiglione of penne)
- 200 ml room
- 1 ui, gesnipperd
- 100 gram gerookte zalm, in snippers
- 100 gram Hollandse garnalen
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- ½ bosje lente ui
- peper en zout
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Kook de pasta volgens de bereidingswijze.
- Schil de asperges, snij ze in schuine stukken.
- Fruit de ui in een scheutje warme olijfolie en voeg de asperges toe. Roerbak 5-10 minuten en voeg peper en zout toe.
- Giet de room erbij, laat het een beetje inkoken en doe de Parmezaanse kaas erbij.
- Voeg dan de uitgelekte pasta toe en schep alles goed door elkaar.
- Doe de fijngesneden lente ui erbij en schep die door het geheel.
- Voeg vlak voor het serveren de zalmsnippers en de garnalen toe en schep ze door het pastamengsel.
- Rasp er nog een beetje Parmezaan overheen.

Serveertip

Lekker met een frisse salade erbij.

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 07-07-2021

Hoi Cecile, sorry beetje late reactie maar is was er even niet ;) Ja deze was/is idd heerlijk heb hem zelf ook meerdere keren gemaakt. En met of zonder pasta kan natuurlijk allebei. Jammer dat het aspergeseizoen weer voorbij is. Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie _O_

Cecileg avatar
Cecileg 21-06-2021

Was overheerlijk! Ik heb de pasta weggelaten, omdat ik altijd genoeg asperges schil voor een volledige maaltijd. Ik weet alleen niet of ik de volgende keer die lente-uitjes toevoeg, ik zou eerder dragon, peterselie of dille pakken. dit smaakt net iets verfijnder dan lente-ui. Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten