1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Garnalen
  6. Pasta met asperges, zalm en garnalen

Pasta met asperges, zalm en garnalen

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-06-2021

Ingrediënten 4 personen


- 1 kilo witte asperges
- 400 gram pasta naar keuze (tortiglione of penne)
- 200 ml room
- 1 ui, gesnipperd
- 100 gram gerookte zalm, in snippers
- 100 gram Hollandse garnalen
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- ½ bosje lente ui
- peper en zout
- olijfolie



Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Pasta met asperges, zalm en garnalen

Eigenlijk had de titel van het recept moeten zijn, Romige pasta met witte asperges, gerookte zalm en Hollandse garnalen maar dat vond ik wat te lang. Bovendien kun je hier ook makkelijk variëren met groene asperges, verse (gebakken) zalm en Noorse garnalen. Gewoon doen wat je zelf lekker vind. Je kunt zelfs ook nog alleen zalm of alleen garnalen gebruiken, en zelfs zonder is het een heerlijke vegetarische variant.
Ik heb dikke asperges gebruikt die ik in schuine dunnen plakjes heb gesneden en gewokt, maar het is natuurlijk ook goed mogelijk om de asperges vooraf in stukjes te snijden en even licht te koken. Ik vind persoonlijk de smaak van gewokte erg lekker en dat komt goed tot zijn recht in dit recept.
Bovendien heb je ook nog eens minder pannen nodig

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Kook de pasta volgens de bereidingswijze.
- Schil de asperges, snij ze in schuine stukken.
- Fruit de ui in een scheutje warme olijfolie en voeg de asperges toe. Roerbak 5-10 minuten en voeg peper en zout toe.
- Giet de room erbij, laat het een beetje inkoken en doe de Parmezaanse kaas erbij.
- Voeg dan de uitgelekte pasta toe en schep alles goed door elkaar.
- Doe de fijngesneden lente ui erbij en schep die door het geheel.
- Voeg vlak voor het serveren de zalmsnippers en de garnalen toe en schep ze door het pastamengsel.
- Rasp er nog een beetje Parmezaan overheen.

Serveertip

Lekker met een frisse salade erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top