1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saus
  6. Verrukkelijke spaghetti met een saus van groene asperges

Verrukkelijke spaghetti met een saus van groene asperges

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-06-2021

Ingrediënten 4 personen


400 gram spaghetti
400 gram groene asperges
20 gram roomboter
1 flink sjalotje, gesnipperd
½ dl droge witte wijn
½ dl groentebouillon van tablet
Vers geraspte Parmezaanse kaas
Peper, zout
Mespunt chilivlokken of meer naar smaak


Verder heb je nodig


Koekenpan
staafmixer


De spaghetti met groene aspergesaus smaakte verrukkelijk bij mijn kalfsentrecote met gorgonzolasaus.
De spaghetti met groene aspergesaus smaakte verrukkelijk bij mijn kalfsentrecote met gorgonzolasaus.

Ik wilde een lekker bijgerecht bij mijn kalfsentrecote met gorgonzolaroomsaus. Tijdens het zoeken op internet  kwam ik deze spaghetti tegen. Een geweldig lekkere combinatie. De groene asperges worden gegaard in bouillon en witte wijn en gepureerd met de Parmezaanse kaas. De aspergepunten gebruik je als garnering. Je kunt de saus al tevoren maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de aspergesaus.
Snij de toppen van de asperges en snij het overige deel van de asperges in kleine stukjes..
Smelt de boter in een koekenpan.
Bak de sjalot-snippers 1 minuut en voeg dan de aspergepunten eraan toe.
Fruit de sjalot en de asperges samen nog ongeveer 3 minuten, zodat de smaak goed los komt.
Blus af met de witte wijn.
Voeg nu zoveel groentebouillon toe dat de asperges net onder staan. Laat de aspergepunten beetgaar worden in de bouillon (plm. 3 minuten).
Haal de aspergepunten uit de bouillon en zet ze apart (is garnering).
Voeg nu de aspergestukjes toe aan dezelfde bouillon. Laat ook deze plm. 5 tot 6 minuten garen op een lage warmtebron.
Als de asperges beetgaar zijn neem je de staafmixer en pureer je deze samen met de bouillon en de Parmezaanse kaas tot een mooie gladde saus.
Vind je de saus te dik voeg dan nog wat bouillon of witte wijn toe.
Maak de saus op smaak met peper, zout en een mespunt chilivlokken.

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Meng de aspergesaus door de spaghetti en garneer met de aspergepunten en nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Serveertip

Lekker bij gebakkenof gegrild vleesof vis, maar ook lekker als vegetarisch hoofdgerecht met een salade.

Bron

Https://www.allesoveritaliaanseten.nl/recepten/spaghetti-met-groene-asperges/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top