Verrukkelijke spaghetti met een saus van groene asperges

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-06-2021
  • Verrukkelijke spaghetti met een saus van groene asperges

    Verrukkelijke spaghetti met een saus van groene asperges

    Verrukkelijke spaghetti met een saus van groene asperges

Ik wilde een lekker bijgerecht bij mijn kalfsentrecote met gorgonzolaroomsaus. Tijdens het zoeken op internet  kwam ik deze spaghetti tegen. Een geweldig lekkere combinatie. De groene asperges worden gegaard in bouillon en witte wijn en gepureerd met de Parmezaanse kaas. De aspergepunten gebruik je als garnering. Je kunt de saus al tevoren maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram spaghetti
400 gram groene asperges
20 gram roomboter
1 flink sjalotje, gesnipperd
½ dl droge witte wijn
½ dl groentebouillon van tablet
Vers geraspte Parmezaanse kaas
Peper, zout
Mespunt chilivlokken of meer naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
staafmixer

Bereidingswijze

Maak eerst de aspergesaus.
Snij de toppen van de asperges en snij het overige deel van de asperges in kleine stukjes..
Smelt de boter in een koekenpan.
Bak de sjalot-snippers 1 minuut en voeg dan de aspergepunten eraan toe.
Fruit de sjalot en de asperges samen nog ongeveer 3 minuten, zodat de smaak goed los komt.
Blus af met de witte wijn.
Voeg nu zoveel groentebouillon toe dat de asperges net onder staan. Laat de aspergepunten beetgaar worden in de bouillon (plm. 3 minuten).
Haal de aspergepunten uit de bouillon en zet ze apart (is garnering).
Voeg nu de aspergestukjes toe aan dezelfde bouillon. Laat ook deze plm. 5 tot 6 minuten garen op een lage warmtebron.
Als de asperges beetgaar zijn neem je de staafmixer en pureer je deze samen met de bouillon en de Parmezaanse kaas tot een mooie gladde saus.
Vind je de saus te dik voeg dan nog wat bouillon of witte wijn toe.
Maak de saus op smaak met peper, zout en een mespunt chilivlokken.

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Meng de aspergesaus door de spaghetti en garneer met de aspergepunten en nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Bron

Https://www.allesoveritaliaanseten.nl/recepten/spaghetti-met-groene-asperges/

Serveertip

Lekker bij gebakkenof gegrild vleesof vis, maar ook lekker als vegetarisch hoofdgerecht met een salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten