Kalfsentrcote met gorgonzolaroom met spaghetti met groene aspergesaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-06-2021
  • Kalfsentrcote met gorgonzolaroom met spaghetti met groene aspergesaus

    Kalfsentrcote met gorgonzolaroom met spaghetti met groene aspergesaus

    Kalfsentrcote met gorgonzolaroom met spaghetti met groene aspergesaus

Een kalfsentrecote is malser dan een runderentrecote. De kalfsentrecote haal je een half uur tevoren uit de koelkast. De entrecote wordt 5 tot 6 minuten gebakken aan beide zijden. De saus bestaat uit crème fraiche en gorgonzola (snel gemaakt en kan ook dag tevoren). Het recept voor de spaghetti vind je afzonderlijk opmijn pagina. Smaakte verrukkelijk bij de entrecote.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kalfsentrecotes
peper, zout
2 eetlepels zonnebloemolie
10 gram roomboter
125 ml crème fraîche
100 gram romige gorgonzola mild (dolce)
2 eetlepels fijngehakte bieslook
versgemalen peper
paar druppels tabasco
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
steelpan voor de saus
garde

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 50 graden om de entrecotes warm te houden.
Kruid de entrecotes met peper en zout.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de entrecotes aan beide zijden op een hoge warmtebron snel bruin.
Voeg de boter toe en laat de entrecotes in plm.5 tot 6 minuten aan beide zijden garen. Ze moeten rosé blijven van binnen.
Gorgonzolasaus:
Snij de gorgonzola in blokjes en verwarm ze in een steelpan op een lage warmtebron.
Voeg de crème fraîche hieraan toe en verwarm al kloppend met een garde tot een gladde saus.
Maak op smaak met peper en bieslook.
Verdeel een deel van de saus over de entrecotes en serveer de rest van de saus apart.

Serveertip

Verrukkelijk stukje vlees en erg lekker met de spaghetti met groene aspergesaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten