Carpaccio van fricandeau met tonijnsaus Filetto di maiale tonnato

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-06-2021
  • Carpaccio van fricandeau met tonijnsaus Filetto di maiale tonnato

    Carpaccio van fricandeau met tonijnsaus Filetto di maiale tonnato

    Carpaccio van fricandeau met tonijnsaus Filetto di maiale tonnato

  • Carpaccio van fricandeau met tonijnsaus Filetto di maiale tonnato

    Carpaccio van fricandeau met tonijnsaus Filetto di maiale tonnato

    Carpaccio van fricandeau met tonijnsaus Filetto di maiale tonnato

Krijg je eters op warme dagen, dan wil je niet al  te lang in de keuken staan. Dan heb ik hier een lekker en snel te maken Italiaans voorgerecht.
Het originele recept (Vitello tommato) wordt gemaakt met kalfsfricandeau. Dat wilde ik ook graag maken, maar de slager had alleen varkensfricandea en dat smaakte ook prima.
De tonijnsaus kun je al een dag van tevoren maken, dan is de saus nog lekkerder.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram dun gesneden varkensfricandeau
1 blikje tonijn op olie (185 gram),uitgelekt
4 ansjovisfilets, uitgelekt
2 eetlepels kappertjes (uitgelekt)
2 eetlepels droge witte wijn
1 eetlepel vers geperst citroensap
2 eetlepels melk
6 eetlepels mayonaise
grof gemalen zwarte peper
(zout)
rucola of gemengde sla
kappers of olijven om te garneren


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote borden
staafmixer

Bereidingswijze

Meng de uitgelekte tonijn, 1 1/2 eetlepel kappertjes, ansjovis, wijn, citroensap en melk door elkaar en pureer hiervan met de staafmixer een gladde saus.
Meng de mayonaise erdoor en eventueel nog wat melk als de saus te dik is.
Leg de plakken fricandeau op de borden (zie foto).
Strooi wat versgemalen peper en eventueel wat zeezout erover.
Verdeel wat van de tonijnsaus erover (rest heb ik apart geserveerd in een kommetje)
Garneer de borden met rucola of gemengde sla, (appel)kappers of kappertjes, eventueel olijven.

Bron

Kookboek "Bijzonder", stap voor stap mooie gerechten. Eem uitgave van AH

Serveertip

Lekker met ciabatta en pestoboter.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten