1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Carpaccio
  6. Carpaccio van fricandeau met tonijnsaus Filetto di maiale tonnato

Carpaccio van fricandeau met tonijnsaus Filetto di maiale tonnato

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-06-2021

Ingrediënten 4 personen


300 gram dun gesneden varkensfricandeau
1 blikje tonijn op olie (185 gram),uitgelekt
4 ansjovisfilets, uitgelekt
2 eetlepels kappertjes (uitgelekt)
2 eetlepels droge witte wijn
1 eetlepel vers geperst citroensap
2 eetlepels melk
6 eetlepels mayonaise
grof gemalen zwarte peper
(zout)
rucola of gemengde sla
kappers of olijven om te garneren


Verder heb je nodig


Grote borden
staafmixer


Verrukkelijk: dunne plakjes varkensfricandeau met een tonijnsaus.
Verrukkelijk: dunne plakjes varkensfricandeau met een tonijnsaus.
Dunne plakjes fricandeau met zelfgemaakte tonijnsaus
Dunne plakjes fricandeau met zelfgemaakte tonijnsaus

Krijg je eters op warme dagen, dan wil je niet al  te lang in de keuken staan. Dan heb ik hier een lekker en snel te maken Italiaans voorgerecht.
Het originele recept (Vitello tommato) wordt gemaakt met kalfsfricandeau. Dat wilde ik ook graag maken, maar de slager had alleen varkensfricandea en dat smaakte ook prima.
De tonijnsaus kun je al een dag van tevoren maken, dan is de saus nog lekkerder.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de uitgelekte tonijn, 1 1/2 eetlepel kappertjes, ansjovis, wijn, citroensap en melk door elkaar en pureer hiervan met de staafmixer een gladde saus.
Meng de mayonaise erdoor en eventueel nog wat melk als de saus te dik is.
Leg de plakken fricandeau op de borden (zie foto).
Strooi wat versgemalen peper en eventueel wat zeezout erover.
Verdeel wat van de tonijnsaus erover (rest heb ik apart geserveerd in een kommetje)
Garneer de borden met rucola of gemengde sla, (appel)kappers of kappertjes, eventueel olijven.

Serveertip

Lekker met ciabatta en pestoboter.

Bron

Kookboek "Bijzonder", stap voor stap mooie gerechten. Eem uitgave van AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top