Langoustines met pastisboter

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Langoustines met pastisboter

    Langoustines met pastisboter

    Langoustines met pastisboter

=18pxZalig barbecuefood.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
20 langoustines (diepvries of voorgekookt)
1 bosje radijzen
1 venkel
1 el venkelzaad

Voor de pastisboter :
150 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
1 sjalot
1 el kappertjes
2 el verse dille
1 citroen (enkel de schil; geraspt)
1 el pastis of Ricard
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel en snipper de sjalot. Hak de kappertjes grof en snipper de dille. Meng met de boter, de geraspte citroenschil, de pastis, en peper en zout. Laat opstijven in de koelkast.
2 Spoel de radijzen en de venkel en snij met de mandoline in flinterdunne plakjes. Meng in een slakom. Rooster de venkelzaadjes kort aan.
3 Snij de langoustines overlangs doormidden. Gril ze 2 minuten op het pantser. Draai om en gril de andere kant nog 1 à 2 minuten. Beleg met vlokjes kruidenboter en laat smelten.
4 Smelt wat kruidenboter in een pannetje en giet over de salade. Werk de salade af met de langoustines, venkelzaadjes en venkelgroen. Serveer met stokbrood.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten