Apfelstrudel met vanillesaus

  • Oostenrijks, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-06-2021
  • Apfelstrudel met vanillesaus

    Apfelstrudel met vanillesaus

    Apfelstrudel met vanillesaus

Zin in een typische Oostenrijks gebakje? Maak dan deze apfelstrudel met vanillesaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rol tante fanny bladerdeeg (koelvers)
2 gram paneermeel
1 el kersenjam
30 gram sultana rozijnen
2 el Bacardi carta oro
1 appel
1 tl kaneel
1 ei
2 eidooiers
250 ml slagroom
60 gram suiker
1 vanillestokje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat
Bakpapier
1 aardappelmesje
1 pannetje
1 garder
1 hoge bak

Bereidingswijze

Laat de rozijnen wellen in Bacardi carta oro
Verwarm de elektrische oven op 200 graden of een heteluchtoven op 180 graden
Bekleed de bakplaat met bakpapier
Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd de appels in blokjes
Meng de appels, rozijnen, kaneel en kersenjam door elkaar
Snijd het deeg in een lap van 20 x 20 cm
Leg het deeg op de bakplaat
Verdeel de paneermeel op 1 helft van het deeg
Verdeel de vulling over de paneermeel. Zorg dat de randen vrij blijven
Vouw de andere helft van het deeg over de vulling en druk de randen goed aan
Snijd met een aardappelmesje om de centimeter het deeg in, zodat je een streepjespatroon krijgt in de bovenkant van het deeg
Klop het ei los
Bestrijk het ei over het gehele deeg
Laat de apfelstrudel ongeveer 20 minuten in de oven goudbruin en gaar worden
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit
Voeg het vanillestokje, het merg, slagroom en suiker in de pan
Verwarm het mengsel tot de suiker is gesmolten
Verwijder het vanillestokje
Roer het eigeel glad met de garder in een bak
Voeg het roommengsel toe aan de eigeel en meng dit goed door elkaar
Giet de saus terug in de pan en verwarm tot gewenste dikte
Serveer de apfelstrudel met vanillesaus

Serveertip

Zelf kersen jam maken? Vraag dan gerust om het recept
Serveer je dit gerecht als dessert, dan is een bolletje ijs naar keuze erg lekker om erbij te serveren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten