1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Berenklauw MCP

Berenklauw MCP

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-06-2021

Ingrediënten 4 personen


Berenklauw:
1 kilo half om hal gehakt
2 grote uien
5 el paneermeel
2 eieren
1 el mosterd
zout en peper naar smaak
1 tl nootmuskaat

Pindasaus:
6 el pindakaas
2 el arachideolie
1 tl sambal oelek
3 el ketjap manis
1 tn knoflook (geperst)
snufje zout
1 tl citroensap
1 tl ketoembar
1/2 tl laos
water (nader te bepalen)

eventueel gefrituurde uitjes & zoetzure augurkschijfjes


Verder heb je nodig


Braadpan, frituur, grote satéprikkers


Deze snack is bij elke nederlandse snackbar te krijgen.
Het word overal anders genoemd maar de orginele naam is voorbehouden aan 1 fabrikant.
Het recept hieronder is mijn eigen variant op de bekende snack.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Berenklauw:
1. Meng alle ingrediënten voor de berenklauw goed met elkaar en draai hier 4 gelijke ronde ballen van (circa 250
gram p/s)
2. Braad de ballen met een scheut bakboter om en om even aan, voeg wat water toe en laat dit voor 20 minuten
op laag vuur even sudderen. Haal ze uit de braadpan en laat ze afkoelen.
3. pel ondertussen de uien en snijd deze overdwars in dikke plakken van ongeveer 1 cm (houd de ringen bij
elkaar)
4. snij de ballen in 4 gelijken delen.
5. Rijg nu per bal en 1/2 ui (ringen) deze om en om op een sateprikker.
6. Frituur de berenhap per 2 stuks in een voorverwarmde frituur voor 3 minuten .op 1800 graden (je kan ze eventueel warm h ouden in den voorverwarmde oven op 100 graden als je er meer moet maken)


Pindasaus:

verhit de olie in en steelpan en fruit de uitgeperste knoflook even aan .

Voeg daarna de pindakaas, sambal, toe en roer dit even goed door en schenk er vervolgens kokend water bij tot er een dikke gebonden saus word verkregen.

Laat de saus even op laag vuur zachtjes koken en roer dit steeds goed door. voeg vervolgend de rest van de iingrediënten toe en klaar is de saus.


Serveertip

Serveer de berenhap met wat gebakken uitjes en plakjes augurk zoetzuur.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hotstuff31


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hotstuff31
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top