Barbecueburger met gegrilde courgette en mozzarella

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-06-2021
  • Barbecueburger met gegrilde courgette en mozzarella

    Barbecueburger met gegrilde courgette en mozzarella

    Barbecueburger met gegrilde courgette en mozzarella

Makkelijk en lekker bbq gerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 barbecuehamburgers
2 sneetjes Crispy Bacon
8 tapastomaten
1 gele courgettes
50 g fijnproeversmix rucola
1 avocado
4 plakjes mozzarella
1 Turks brood
2 el geroosterde uitjes
4 el chipotlesaus (bokaal)
2 el olijfolie
1 el oregano (gedroogd)
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snij de courgette in de lengte in dunne plakken. Snij de tomaten in schijfjes.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Besprenkel met het limoensap.
- Meng 1 eetl. olijfolie met de oregano.
- Snij de sneetjes bacon in 2.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding (10 min. + 12 min. in de oven)

1 Leg de plakken courgette op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het olijfolie-oreganomengsel. Kruid met peper en zout. Leg ook de Crispy Bacon op de bakplaat. Zet 12 min. in de voorverwarmde oven en draai halverwege om.
2 Leg het Turks brood de laatste 6 min. op het rooster in de oven.
3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de barbecueburgers ± 3 min. aan elke kant.
4 Snij het brood open. Verdeel de rucola, de tomaten en de avocadoblokjes over de onderste helft. Verdeel er daanra de hamburgers, de mozzarella, de Crispy Bacon, de chipotlesaus en de dubbel gevouwde plakken courgette over. Werk af met de geroosterde uitjes.
5 Dek af met de bovenste helft van het brood en snij in 4 gelijke stukken. Prik vast met een prikker.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten