Karamel fudge

  • Engels, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-06-2021
  • Karamel fudge

    Karamel fudge

    Karamel fudge

Vandaag is het fudge day, dus de perfecte dag om je mouwen op te stropen en deze heerlijke karamel fudge te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 25 personen
379 gram gecondenseerde melk
100 gram ongezouten roomboter
150 gram lichtbruine basterdsuiker
2 tl vanille extract
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 grote pan om in te koken
Blik opener
Ovenschaal van ongeveer 25 cm lang en 20 cm breed
Mesje

Bereidingswijze

Plaats de pan op laag vuur
Voeg de gecondenseerde melk, roomboter, basterdsuiker en vanille extract toe in de pan
Blijf roeren tot dat de boter is gesmolten en de suiker is opgelost
Draai het vuur een klein beetje hoger. Let op! Niet te veel
Blijf in de pan roeren. Zorg dat je de bodem tijdens het roeren meeneemt
Als het mengsel begint te borrelen moet je ongeveer 8 tot 10 minuten door blijven roeren
Haal de pan van het vuur en laat de pan 2 minuten staan
Bekleed de ovenschaal met bakpapier
Roer het fudge mengsel ongeveer 3 minuten door. Je zult zien dat het steeds een beetje dikker wordt. Ik stopte met roeren als ik met een spatel een streep trok over de bodem en de fudge nog maar heel langzaam terugliep.
Verspreid het mengsel gelijkmatig in de ovenschaal en druk het stevig aan
Laat de fudge minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen tot dat het volledig is afgekoeld.
Snijd met de fudge in kleine blokjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten