Rijst met courgette lenteuitjes en knoflook. Lekker bijgerecht.
- Mediterraan, Bijgerecht
- 20-30 min.
Deze courgetterijst hebt ik gemaakt bij mijn recepten Mediterrane gehaktballetjes en kippendijtjes met citroen en honing. Smaakte er heerlijk bij.
Rijst vooraf gekookt (het lekkerste is koude rijst).Courgette (hele kleine blokjes), ui,lentuitjes en knoflook bakken. Wat verse kruiden erdoor en smullen maar.
Ingrediënten 4 recipe.people
200 gram Basmati-rijst (Tilda)2 eetlepels olijfolie
1 kleine courgette in kleine blokjes
1 (rode) ui,gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
3 lente-uitjes, in smalle ringetjes
peper, zout
2 theelepels Provencaalse kruiden
paar druppels worcesterrsaus
2 eetlepels gehakte peterselie
Benodigdheden
pan voor de rijsthapjespan of grote koekenpan
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. (liefst dag of paar uur tevoren zodat de rijst koud is).
Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Voeg de courgetteblokjes hieraan toe en bak die meetot lichtbruin.
Doe de Provencaalse kruiden bij de courgetteblokjes en bak die ook even mee.
Doe de rijst erbij. Zet de warmtebron hoog en bak de rijst goed heet onder voortdurend omscheppen.
Voeg de sukjes lente-ui toe.
Maak op smaak met peper, zout en worcestersaus.
Garneer met gehakte peterelie.
Serveertip
Lekker bij de barbecue of mijn recepten:
https://www.smulweb.nl/recepten/1488489/Zalige-mediterrane-gehaktballetjes-in-kruidige-tomatensaus-met-olijven'of
https://www.smulweb.nl/recepten/1488463/Verrukkelijke-kippendij-uit-de-oven-met-citroen-honing-en-knoflook