Broodje biefstuk met tomaat en cheddar

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-06-2021
  • Broodje biefstuk met tomaat en cheddar

    Broodje biefstuk met tomaat en cheddar

    Broodje biefstuk met tomaat en cheddar

Tijd voor comfortfood: broodje biefstuk met friet. Ideaal om het weekend mee te beginnen! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg verse Franse frietjes voorgebakken
6 el zonnebloemolie
1 rode ui
500 g trostomaten
1 el suiker
2 el balsamicoazijn
4 volkorenpistolets
3 biefstukken
80 g cheddar (stuk)
75 g melange jonge bladsla & rucola
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 bakpapier
1 keukenpapier
1 aluminiumfolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de friet over. Besprenkel met 2 el olie en schep om. Breng op smaak en bak in 30 min. in de oven knapperig. Schep halverwege de baktijd om.

2. Snipper intussen de rode ui en snijd de tomaten in blokjes van ca. 3 cm. Verhit 2 el zonnebloemolie in een pan met deksel en fruit de ui. Voeg de tomaten, suiker en azijn toe. Stoof met het deksel op de pan 15 min.

3. Bak de pistolets 5 min. in de oven. Dep intussen het vlees droog met keukenpapier. Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak het vlees in 2-3 min. op middelhoog vuur aan. Keer het vlees en bak in nog ca. 2 min. medium gaar. Haal het vlees uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat rusten.

4. Rasp de cheddar grof. Snijd de broodjes net niet helemaal open en leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel 2 el tomatenchutney over elk broodje en verdeel er de sla over. Snijd het vlees in dunne schuine plakjes en verdeel over de broodjes. Strooi er de cheddar over en smelt 3 min. in de oven. Serveer de broodjes met de friet en de rest van de tomatenchutney.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten