Salade met gerookte zalm en asperges
- Europees, Voorgerecht
- 10-20 min.
Heeft een beetje weg van carpaccio maar dan weer wat anders ;) :P :)
Een heerlijk en makkelijk voorgerecht, gewoon door gebruik te maken van de juiste combinatie.
Dit is een aanrader als je gasten krijgt want het is al heel goed voor te bereiden en het is ook nog eens een restaurantwaardig gerecht.
TIP: Met een broodje en kruidenboter erbij is dit ook een prima lunchgerecht.
Ingrediënten 4 recipe.people
- 200 gram gerookte zalm- 8 asperges, voorgekookt
- zakje rucola (75 gram)
- geroosterde pijnboompitten
- Parmezaanse kaas, geraspt of flinters
- mosterdvinaigrette (olie, azijn, honing, mosterd, pezo)
Bereidingswijze
- Schil de asperges, snij ze schuin in grove stukken, kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
- Maak de dressing en zet deze opzij.
- Verdeel de zalm over de borden, leg op elk bord een pluk rucola en giet er een beetje vinaigrette overheen.
- Schik de aspergestukken erop en strooi er kaas en pijnboompitten overheen.