Salade met gerookte zalm en asperges

  • Europees, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Salade met gerookte zalm en asperges

    Salade met gerookte zalm en asperges

    Salade met gerookte zalm en asperges

  • Salade met gerookte zalm en asperges

    Salade met gerookte zalm en asperges

    Salade met gerookte zalm en asperges

  • Salade met gerookte zalm en asperges

    Salade met gerookte zalm en asperges

    Salade met gerookte zalm en asperges

  • Salade met gerookte zalm en asperges

    Salade met gerookte zalm en asperges

    Salade met gerookte zalm en asperges

  • Salade met gerookte zalm en asperges

    Salade met gerookte zalm en asperges

    Salade met gerookte zalm en asperges

Heeft een beetje weg van carpaccio maar dan weer wat anders ;) :P :)
Een heerlijk en makkelijk voorgerecht, gewoon door gebruik te maken van de juiste combinatie.
Dit is een aanrader als je gasten krijgt want het is al heel goed voor te bereiden en het is ook nog eens een restaurantwaardig gerecht.

TIP: Met een broodje en kruidenboter erbij is dit ook een prima lunchgerecht.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
- 200 gram gerookte zalm
- 8 asperges, voorgekookt
- zakje rucola (75 gram)
- geroosterde pijnboompitten
- Parmezaanse kaas, geraspt of flinters
- mosterdvinaigrette (olie, azijn, honing, mosterd, pezo)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Schil de asperges, snij ze schuin in grove stukken, kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
- Maak de dressing en zet deze opzij.
- Verdeel de zalm over de borden, leg op elk bord een pluk rucola en giet er een beetje vinaigrette overheen.
- Schik de aspergestukken erop en strooi er kaas en pijnboompitten overheen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten