1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Maaltijdsalade met GROENTE - pestodressing en warm gerookte zalm....

Maaltijdsalade met GROENTE - pestodressing en warm gerookte zalm....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-2021

Ingrediënten 2 personen


2 stuks warmgerookte zalm zonder huid in stukjes
2 hardgekookte eieren gehalveerd
200 gram salade naar keuze
8 blaadjes ijsbergsla
6 cherrytomaatjes
6 plakjes komkommer
plakjes radijs
snuf paprikapoeder voor op het ei
2 sneetjes geroosterd bruinbrood met likje boter


VOOR DE GROENTE- PESTODRESSING

2 volle el Griekse yoghurt
1-2 el mayonaise
2 tl zachte mosterd
3 tl groene pesto

1 stukje komkommer in kleine blokjes gesneden
1/4 rode, gele en groene paprika in kleine blokjes gesneden
5 radijsjes in kleine blokjes gesneden


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, kommetje en 2 grote saladeborden


Maaltijdsalade met GROENTE - pestodressing en warm gerookte zalm....
Maaltijdsalade met GROENTE - pestodressing en warm gerookte zalm....
Maaltijdsalade met GROENTE - pestodressing en warm gerookte zalm....
Maaltijdsalade met GROENTE - pestodressing en warm gerookte zalm....
Maaltijdsalade met GROENTE - pestodressing en warm gerookte zalm....
Maaltijdsalade met GROENTE - pestodressing en warm gerookte zalm....
Maaltijdsalade met GROENTE - pestodressing en warm gerookte zalm....
Maaltijdsalade met GROENTE - pestodressing en warm gerookte zalm....
Maaltijdsalade met GROENTE - pestodressing en warm gerookte zalm....
Maaltijdsalade met GROENTE - pestodressing en warm gerookte zalm....

Deze snelle maaltijdsalade na een lange fietstocht viel  bij ons erg in de smaak.  Maak de groente-pestodressing al van te voren klaar. De smaken krijgen dan ruim de tijd om in te trekken en ben je nog sneller klaar. Wij hebben in elk geval ervan gesmuld.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de Griekse Yoghurt, mayonaise, mosterd en pesto tot een dressing en proef even. Voeg zo nodig meet pesto toe. Voeg alle in blokjes gesneden groente toe , roer alles goed door elkaar en zet een half uurtje opzij om de smaken te laten intrekken.

SALADE OPBOUWEN

Bedek het saladebord met ijsbergsla blaadjes. Verdeel er de gekozen salade over. Leg in het midden de groente- pestodressing.

Verdeel er de stukjes zalm over, het ei, en garneer met cherrytomaatjes , komkommer en radijs. Leg er de doorgesneden en beboterde sneetjes geroosterd brood bij.

Serveertip

Ook lekker met gerookte kipfilet .



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top