Zalige Mediterrane gehaktballetjes in kruidige tomatensaus met olijven

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-06-2021
  • Zalige Mediterrane gehaktballetjes in kruidige tomatensaus met olijven

    Zalige Mediterrane gehaktballetjes in kruidige tomatensaus met olijven

    Zalige Mediterrane gehaktballetjes in kruidige tomatensaus met olijven

De gehaktballetjes (lekker gekruid met oregano, versepeterselie en paprika) worden eerst gebakken en daarna in de tomatensaus gegaard. De olijven gaan 5 minuten voor het opdienen in de tomatensaus. Dat geeft een erg lekkere smaak aan de saus. Je kunt er eventueel ook nog stukjes feta aan toevoegen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram rundergehakt,
2 sjalotjes, gesnipperd,
1 teentje knoflook, gesnipperd
½ eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel gerookte paprikapoeder
Mespunt kaneel
2 eetlepels paneermeel
1 losgeklopt ei
Zout, peper.

Tomatensaus:
1 eetlepel olijfolie.
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes (plm. 380 gram)
1/8 liter droge witte wijn
1 theelepel gedroogde oregano
1 laurierblaadje
1 eetlepel vloeibare honing
Peper, zout
Handvol donkere Kalamata olijven, zonder pit

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan of grote koekenpan

Bereidingswijze

Meng het gehakt met peper en zout naar smaak, de sjalotjes, knoflook, oregano, kaneel, peterselie, paprikapoeder(s), paneermeel en losgeklopt ei. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet apart.

Bak in het overgebleven vet de sjalotjes en de knoflook glazig.
Bak het laurierblaadje een minuutje mee.
Voeg de tomatenblokjes samen met de witte wijn hieraan toe.
Breng aan de kook. Maak het geheel op smaak met peper, zout en honing.
Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus en zet de warmtebron laag.
Laat de gehaktballetjes plm. 10 minuten garen in de tomatensaus.
Voeg de olijven (naar smaak) toe aan de tomatensaus en laat alles nog 5 mnuten nagaren en warm worden.

Serveertip

Lekker met rijst, frites of stokbrooden natuurlijk een Griekse salade, bestaande uit: tomaten, paprika, komkommer, feta en rode ui.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 21-06-2021

Dank je wel Suvendes, kort maar krachtig.

Suvendes avatar
Suvendes 17-06-2021

♡

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten