PORTUGESE DOPERWTEN STOOF MET GEPOCHEERDE EIEREN

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-2021
  • PORTUGESE DOPERWTEN STOOF MET GEPOCHEERDE EIEREN

    PORTUGESE DOPERWTEN STOOF MET GEPOCHEERDE EIEREN

    PORTUGESE DOPERWTEN STOOF MET GEPOCHEERDE EIEREN

Heerlijk stoofpotje uit Portugal

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 middelgrote ui, versnipperd
1 laurierblaadje
3 knoflookteentjes, fijngehakt
70 g tomatenpuree (klein blikje)
2 tl gerookte paprikapoeder
hete saus (piri piri) naar smaak
zout naar smaak
1 el citroensap
+- 300-500 ml water
Bosje verse peterselie, fijngehakt
4 eieren
450 g diepvries doperwten
180 g wortel, in schijfjes
1 geroosterde paprika (evt. uit pot), in reepjes gesneden
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Bak de ui en knoflook glazig in olijfolie. Voeg het laurierblaadje, het gerookte paprikapoeder en de tomatenpuree toe en roer dit goed door. Blus het af met citroensap en schenk direct daarna 200 ml water erbij. Breng dit aan de kook.
-Voeg hierna de wortels en doperwten toe en schenk er water bij totdat alles bedekt is. Breng dit opnieuw zachtjes aan de kook totdat de wortels zacht zijn en het water wat verdampt is.
Strooi de helft van de peterselie, zout en piri piri erbij en roer dit goed door.
-Maak met een houten pollepel 4 ruimtes in de pan om de eitjes in te pocheren. Zorg dat er nog genoeg vocht in de pan zit. Doe er eventueel een scheutje water bij, of laat het nog even sudderen als het te waterig is.
Zet het vuur middelhoog en plaats de deksel op de pan totdat de eitjes gestold zijn. Haal de deksel er daarna af en maak het af met de rest van de peterselie en de geroosterde paprika. Zet het vuur uit vlak voor dat het voor jou de juiste substantie heeft bereikt.
-Serveer het gerecht in de pan, eventueel met wat brood. En genieten maar!

Bron

Saudalicious

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten