Hongaarse pittige gehaktrolletjes voor de BBQ of de grill

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-06-2021
  • Hongaarse pittige gehaktrolletjes voor de BBQ of de grill

    Hongaarse pittige gehaktrolletjes voor de BBQ of de grill

    Hongaarse pittige gehaktrolletjes voor de BBQ of de grill

  • Hongaarse pittige gehaktrolletjes voor de BBQ of de grill

    Hongaarse pittige gehaktrolletjes voor de BBQ of de grill

    Hongaarse pittige gehaktrolletjes voor de BBQ of de grill

De pittige gehaktrolletjes zijn lekker met brood, uitjes en paprika. Serveer met mosterd of knoflookmayonaise.  Wel eerst een nacht laten marineren in de koelkast alvorens te beginnen ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 kg gemengd gehakt (750g rund, 250g varkensgehakt)
150 g gerookte spek
1 ei
3 teentjes knoflook of 3 tl. Knoflookcrème
1 el. Paprikacrème ( te vinden in de speciaalzaak-zie foto)
1 tl. zout
1 tl. paprikapoeder
1 tl. Barbecue Kruidenmix
3 el. olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Maal het gehakt fijn en snijd het spek in kleine stukjes.
-Plaats het gehakt in een kom.
-Pers de teentjes knoflook en meng dit met het ei en de spek door het gehakt.
-Voeg de paprikacrème, zout en kruiden toe en kneed het gehaktmengsel 8 á 10 minuten grondig.
-Laat het vlees nu afgedekt 6 tot 8 uur intrekken in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht).

-Maak de volgende dag met natte handen rolletjes van vingerdikte. Smeer deze in met olie. Grill de zelfgemaakte worstjes zo'n 10 minuten op de barbecue tot deze bruin kleuren.
-Keer regelmatig om.

Bron

de smaak van hongarije

Serveertip

Je kan ze ook thuis bereiden op de steengrill.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten