1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Hongaarse pittige gehaktrolletjes voor de BBQ of de grill

Hongaarse pittige gehaktrolletjes voor de BBQ of de grill

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-06-2021

Ingrediënten 5 personen


1 kg gemengd gehakt (750g rund, 250g varkensgehakt)
150 g gerookte spek
1 ei
3 teentjes knoflook of 3 tl. Knoflookcrème
1 el. Paprikacrème ( te vinden in de speciaalzaak-zie foto)
1 tl. zout
1 tl. paprikapoeder
1 tl. Barbecue Kruidenmix
3 el. olie



Hongaarse pittige gehaktrolletjes voor de BBQ of de grill
Hongaarse pittige gehaktrolletjes voor de BBQ of de grill
Hongaarse pittige gehaktrolletjes voor de BBQ of de grill
Hongaarse pittige gehaktrolletjes voor de BBQ of de grill

De pittige gehaktrolletjes zijn lekker met brood, uitjes en paprika. Serveer met mosterd of knoflookmayonaise.  Wel eerst een nacht laten marineren in de koelkast alvorens te beginnen ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maal het gehakt fijn en snijd het spek in kleine stukjes.
-Plaats het gehakt in een kom.
-Pers de teentjes knoflook en meng dit met het ei en de spek door het gehakt.
-Voeg de paprikacrème, zout en kruiden toe en kneed het gehaktmengsel 8 á 10 minuten grondig.
-Laat het vlees nu afgedekt 6 tot 8 uur intrekken in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht).

-Maak de volgende dag met natte handen rolletjes van vingerdikte. Smeer deze in met olie. Grill de zelfgemaakte worstjes zo'n 10 minuten op de barbecue tot deze bruin kleuren.
-Keer regelmatig om.

Serveertip

Je kan ze ook thuis bereiden op de steengrill.

Bron

De smaak van hongarije



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top