Borsos Tokány

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-06-2021
  • Borsos Tokány

    Borsos Tokány

    Borsos Tokány

Lekkere Hongaarse stoofpot  . Borsos tokány is heerlijk met galuska, tarhonya en rijst. In Hongarije zijn er talloze variaties op de borsos tokány, wees vooral creatief met andere toevoegingen en ingrediënten!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g mager rundvlees
1 grote ui
150 g gerookt spek
2 el. olie
1 tomaat
2 tl. Knoflookcrème
1 tl. Majolein
Versgemalen zwarte peper
2 tl. zout
1 dl droge witte wijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij het vlees in reepjes en het gerookte spek in blokjes.
-Pel en snipper de ui.

-Rooster de reepjes spek in een scheutje olie knapperig en haal deze uit de pan.
-Fruit de ui in het overgebleven vet goudbruin.
-Breng de reepjes vlees aan en laat dit al roerend dichtschroeien. Kruid het vlees met zout, majoraan en een ruime hoeveelheid versgemalen peper. Blus af met de witte wijn en laat dit kort sudderen.

-Was de tomaat en snijd deze in blokjes. Voeg deze samen met knoflookcrème en de spekblokjes toe aan de stoofpot. Voeg een scheut water toe en laat verder sudderen op laag vuur.De borsos tokány is gereed zodra de saus stevig bruin en krachtig van smaak is.

Bron

de smaak van Hongarije

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten