1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Gezond
  6. Een Gezond Bordje Groen Geluk.....

Een Gezond Bordje Groen Geluk.....

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-06-2021

Ingrediënten 2 personen


200 gram sperzieboontjes getopt en in drieën gesneden
100 gram fijne tuinerwtjes diepvries
250 gram kabeljauwhaas in reepjes gesneden
2 el groene curry pasta( potje)
1 stengel citroengras
1 el olie naar keuze
100 gram rijstnoedels
enkele basilicumblaadjes

1/2 groentebouillonblokje


Verder heb je nodig


Wok, snijplank en mes, vergiet en pan


Een Gezond Bordje Groen Geluk.....
Een Gezond Bordje Groen Geluk.....
Een Gezond Bordje Groen Geluk.....
Een Gezond Bordje Groen Geluk.....
Een Gezond Bordje Groen Geluk.....
Een Gezond Bordje Groen Geluk.....
Een Gezond Bordje Groen Geluk.....
Een Gezond Bordje Groen Geluk.....
Een Gezond Bordje Groen Geluk.....
Een Gezond Bordje Groen Geluk.....

Geregeld staan er recepten in het extra bijgeleverd weekendblaadje van onze regio krant. Vaak betreft het een recept van Janneke Philippi. Haar recepten zien er altijd even smakelijk uit , kloppen altijd , zijn snel zonder veel poespas te maken en zijn vooral bijzonder lekker. Zo ook de hieronder beschreven curry met kabeljauw.
Normaliter gebruik ik geen pakjes , maar aangezien we op vakantie zijn heb ik wél van die gelegenheid ( net als Janneke)  gebruik gemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de boontjes in het halve groentebouillonblokje in 6 minuten beetgaar. Voeg de laatste minuut de erwtjes toe en laat ze knapperig gaar worden. Giet de groente af en vang het kookvocht op om de rijstnoedels in te garen.

Verwarm de olie in de wok en voeg de currypasta toe en laat deze op laag vuur 2 minuten garen, zodat alle smaken vrij komen. Schenk de kokosmelk erbij en roer door. Voeg de stengel citroengras toe met de reepjes kabeljauw en laat dit in 4 minuten zachtjes gaar pruttelen.

Kook ondertussen de rijstnoedels in het opgevangen groentevocht gaar volgens de beschrijving op de verpakking.

Voeg als laatste de groente toe aan de viscurry , warm even goed door en serveer de curry met de rijstnoedels en werk af met wat geurige blaadjes basilicum.

Serveertip

Nog meer groen geluk? Voeg vlak voor serveren een handje babyspinazie toe. Ook lekker met pandan of jasmijnrijst .

Variatie voeg zalm of kipfilet toe i.p.v kabeljauw.

Vegetarisch? Kies dan voor 250 gram kikkererwten uit blik en 3 eieren en verwarm die de laatste 4 minuten met de curry mee.

Bron

Janneke Philippi eigen tekst foto's en aanpassing naar smaak



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top