Wortelcake met geitenkaas
- Belgisch, Borrelhapje
- 30-60 min.
We serveren deze cake bij voorkeur lauw ...=18pxMaak eens een ander hapje voor je tv-avond.
Ingrediënten 6 recipe.people
400 g wortelen200 g verse geitenkaas
2 eieren
120 g gesmolten boter
150 g bloem
1 L groentebouillon
50 g pecannoten (grof gehakt)
peper
zout
Bereidingswijze
1 Schil de wortelen en snij ze in stukken. Kook ze in 15 tot 20 minuten gaar en zacht in de groentebouillon. Giet af en mix tot een fijne puree.
2 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de geitenkaas in stukken.
3 Meng in een kom de eieren met de geitenkaas, de boter, de bloem en de noten. Voeg de wortelpuree toe. Kruid met peper en zout. Meng goed.
4 Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Vul met het beslag en zet ongeveer 35 minuten in de oven, tot de cake gaar is.
5 Ontvorm de cake en laat afkoelen tot hij lauwwarm is. Snij in vierkantjes en serveer ze als lepelhapje.
Bron
libelle