Wortelcake met geitenkaas

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Wortelcake met geitenkaas

    Wortelcake met geitenkaas

    Wortelcake met geitenkaas

We serveren deze cake bij voorkeur lauw ...=18pxMaak eens een ander hapje voor je tv-avond.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
400 g wortelen
200 g verse geitenkaas
2 eieren
120 g gesmolten boter
150 g bloem
1 L groentebouillon
50 g pecannoten (grof gehakt)
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schil de wortelen en snij ze in stukken. Kook ze in 15 tot 20 minuten gaar en zacht in de groentebouillon. Giet af en mix tot een fijne puree.
2 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de geitenkaas in stukken.
3 Meng in een kom de eieren met de geitenkaas, de boter, de bloem en de noten. Voeg de wortelpuree toe. Kruid met peper en zout. Meng goed.
4 Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Vul met het beslag en zet ongeveer 35 minuten in de oven, tot de cake gaar is.
5 Ontvorm de cake en laat afkoelen tot hij lauwwarm is. Snij in vierkantjes en serveer ze als lepelhapje.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten