1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Eendenbrochette met mangochutneysaus

Eendenbrochette met mangochutneysaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-06-2021

Ingrediënten 6 personen


400 g eendenhaasjes
2 eetlepels fijngehakte verse koriander
125 g Griekse yoghurt
3 eetlepels honing
4 eetlepels kerriesaus
3 eetlepels klassieke of pikante ketchup
4 eetlepels mangochutney
peper
3 el sojasaus


Verder heb je nodig


Bakpapier


Eendenbrochette met mangochutneysaus
Eendenbrochette met mangochutneysaus

Lekkere eendenbrochettes  met mangochutneysaus ...uit de oven, maar ook een prima idee voor de BBQ  ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe de ketchup, de sojasaus en de honing in een schotel.
-Snij de eendenhaasjes overlangs in 2. Meng ze onder de marinade in de schotel, dek af en zet minstens 30 min. in de koelkast.
-Verwarm de oven voor op th. 7 €" 210°C.
-Laat het vlees uitlekken. Rijg elk half eendenhaasje in om en om op een houten spiesje. Leg de brochettes op de met bakpapier beklede ovenplaat en bestrijk ze met de marinade. Bak ze in 12 min. goudbruin in de oven, maar draai ze halverwege om en bestrijk ze met de resterende marinade.
-Meng ondertussen de yoghurt, de kerriesaus en de mangochutney. Voeg de koriander toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.

-Dien de brochettes warm op met de saus.

Serveertip

Kooktip

Kan ook met kippenhaasjes in plaats van eendenhaasjes

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top