Balletjes met uien op Marokkaanse wijze
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekkere pittige balletjes de makkelijk te bereiden zijn
Ingrediënten 4 recipe.people
500 g rundergehakt niet gekruid200 g merguezworstjes
5 eetlepels koriander, gehakt
2 uien
1 afgestreken eetlepel ras-el-hanout (afdeling wereldkeuken)
1 eetlepel bloem
2 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
1 vetarm bouillonblokje
peper, zout
peper en zout
Benodigdheden
bakpapierBereidingswijze
-Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
-Verwijder het vel van de merguezworstjes. Meng het merguezvlees in een grote kom met het rundergehakt en 3 eetlepels gehakte koriander. Breng op smaak met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze 15 minuten in de oven bakken.
-Snipper intussen de uien fijn. Verwarm de olie in een sauteuse en stoof de uien met de ras-el-hanout gedurende 5 minuten op zacht vuur. Bestrooi met bloem, roer 1 minuut, voeg dan 40 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Laat zachtjes sudderen.
-Voeg de balletjes toe en laat nog 5 minuten sudderen.
-Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met 2 eetlepels gehakte koriander. Serveer warm met brood en een wortelsalade.
Bron
delhaize