Balletjes met uien op Marokkaanse wijze

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Balletjes met uien op Marokkaanse wijze

    Balletjes met uien op Marokkaanse wijze

    Balletjes met uien op Marokkaanse wijze

Lekkere pittige balletjes de makkelijk te bereiden zijn 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 g rundergehakt niet gekruid
200 g merguezworstjes
5 eetlepels koriander, gehakt
2 uien
1 afgestreken eetlepel ras-el-hanout (afdeling wereldkeuken)
1 eetlepel bloem
2 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
1 vetarm bouillonblokje
peper, zout
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
-Verwijder het vel van de merguezworstjes. Meng het merguezvlees in een grote kom met het rundergehakt en 3 eetlepels gehakte koriander. Breng op smaak met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze 15 minuten in de oven bakken.
-Snipper intussen de uien fijn. Verwarm de olie in een sauteuse en stoof de uien met de ras-el-hanout gedurende 5 minuten op zacht vuur. Bestrooi met bloem, roer 1 minuut, voeg dan 40 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Laat zachtjes sudderen.
-Voeg de balletjes toe en laat nog 5 minuten sudderen.
-Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met 2 eetlepels gehakte koriander. Serveer warm met brood en een wortelsalade.

Bron

delhaize

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten