1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Balletjes met uien op Marokkaanse wijze

Balletjes met uien op Marokkaanse wijze

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-06-2021

Ingrediënten 4 personen


500 g rundergehakt niet gekruid
200 g merguezworstjes
5 eetlepels koriander, gehakt
2 uien
1 afgestreken eetlepel ras-el-hanout (afdeling wereldkeuken)
1 eetlepel bloem
2 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
1 vetarm bouillonblokje
peper, zout
peper en zout


Verder heb je nodig


Bakpapier


Balletjes met uien op Marokkaanse wijze
Balletjes met uien op Marokkaanse wijze

Lekkere pittige balletjes de makkelijk te bereiden zijn 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op th. 6 €" 180°C.
-Verwijder het vel van de merguezworstjes. Meng het merguezvlees in een grote kom met het rundergehakt en 3 eetlepels gehakte koriander. Breng op smaak met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze 15 minuten in de oven bakken.
-Snipper intussen de uien fijn. Verwarm de olie in een sauteuse en stoof de uien met de ras-el-hanout gedurende 5 minuten op zacht vuur. Bestrooi met bloem, roer 1 minuut, voeg dan 40 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Laat zachtjes sudderen.
-Voeg de balletjes toe en laat nog 5 minuten sudderen.
-Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met 2 eetlepels gehakte koriander. Serveer warm met brood en een wortelsalade.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top