Chipolata's op de barbecue met een compote van paprika

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Chipolata's op de barbecue met een compote van paprika

    Chipolata's op de barbecue met een compote van paprika

    Chipolata's op de barbecue met een compote van paprika

Pittige BBQ topper ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
8 chipolata's
700 g gemengde paprika's: rode, groene en gele
4 knoflookteentjes
1 takje rozemarijn
2 eetlepels pijnboompitten
1 eetlepel Xérèsazijn
3 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Steek de barbecue aan.
-Pel en snipper de knoflook fijn. Verwijder het steeltje van de paprika's, snijd de paprika's in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
-Zet een pan op het vuur met de olijfolie en laat de knoflook er heel even in sudderen. Voeg de blokjes paprika, de rozemarijn en de Xérèsazijn toe en laat ± 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Roer regelmatig.
-Voeg de pijnboompitten toe en breng op smaak met peper en zout.
-Bak nog zo'n 10 minuten verder.

-Bak de chipolata's goudbruin en gaar op de barbecue. Draai regelmatig om. Let erop dat je niet in het worstvlees prikt, gebruik liever een tang om ze om te draaien.
-Serveer de chipolata's met de lauwe of warme paprikacompote.

Bron

delhaize

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten