Chipolata's op de barbecue met een compote van paprika
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Pittige BBQ topper !
Ingrediënten 4 recipe.people
8 chipolata's700 g gemengde paprika's: rode, groene en gele
4 knoflookteentjes
1 takje rozemarijn
2 eetlepels pijnboompitten
1 eetlepel Xérèsazijn
3 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
Bereidingswijze
-Steek de barbecue aan.
-Pel en snipper de knoflook fijn. Verwijder het steeltje van de paprika's, snijd de paprika's in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
-Zet een pan op het vuur met de olijfolie en laat de knoflook er heel even in sudderen. Voeg de blokjes paprika, de rozemarijn en de Xérèsazijn toe en laat ± 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Roer regelmatig.
-Voeg de pijnboompitten toe en breng op smaak met peper en zout.
-Bak nog zo'n 10 minuten verder.
-Bak de chipolata's goudbruin en gaar op de barbecue. Draai regelmatig om. Let erop dat je niet in het worstvlees prikt, gebruik liever een tang om ze om te draaien.
-Serveer de chipolata's met de lauwe of warme paprikacompote.
Bron
delhaize