1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Marinade voor scampi, vis en zeevruchten

Marinade voor scampi, vis en zeevruchten

  • Belgisch, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-06-2021

Ingrediënten 4 personen


600 g ontdooide en gepelde scampi's, gamba's, visfilets met vast vlees, enz.
2 knoflookteentjes
2 limoenen
1 bosje koriander
1 koffielepel gehakte koriander
zout
2 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
zwarte peper uit de molen



Marinade voor scampi, vis en zeevruchten
Marinade voor scampi, vis en zeevruchten

De ideale marinade voor Uw vis, zeevruchten en scampi's . Heerlijk om daarna te grillen of te BBQ'en . In dit BBQ recept marineren we scampi's minimum 1 uur en maximum 4 uur 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Hak de koriander fijn en giet in een bord.
-Voeg de in plakjes gesneden look, het sap van de limoenen, het korianderpoeder, de olijfolie en peper en zout toe. -Meng.
-Leg de scampi's, zeevruchten of vis in de marinade en draai deze verschillende keren zodat ze ermee doordrongen worden. Dek af en plaats minstens 1 uur en maximaal 4 uur in de koelkast. Meng af en toe.
-Haal het bord ongeveer 30 minuten op voorhand uit de koelkast. Laat de scampi's (of andere schaaldieren) uitlekken, verwijder de stukken look en rooster deze op de barbecue of grill.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top