1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Camping Gemak met de Cadac Slanke Paprika schotel

Camping Gemak met de Cadac Slanke Paprika schotel

Camping Gemak met de Cadac Slanke Paprika schotel
Camping Gemak met de Cadac Slanke Paprika schotel
Camping Gemak met de Cadac Slanke Paprika schotel
Camping Gemak met de Cadac Slanke Paprika schotel
Camping Gemak met de Cadac Slanke Paprika schotel
Camping Gemak met de Cadac Slanke Paprika schotel
Camping Gemak met de Cadac Slanke Paprika schotel
Camping Gemak met de Cadac Slanke Paprika schotel
Camping Gemak met de Cadac Slanke Paprika schotel
Camping Gemak met de Cadac Slanke Paprika schotel
Camping Gemak met de Cadac Slanke Paprika schotel
Camping Gemak met de Cadac Slanke Paprika schotel
  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-06-2021

Dit is een heerlijk zomers slank gerecht. Ik maak het al 49 jaar en iedereen is er dol op. Fijn om een gouwe oude weer eens uit de kast te halen. Thuis stoof ik het in een een gewone pan, maar met deze hoge temperaturen hebben we het gerecht in de de cadac geprobeerd. Hoe leuk is het, dat dan de man de honneurs waarneemt en de taak van de vrouw overneemt. Alles voor gesneden, enkele aanwijzingen en..... ouderwets smullen. 

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 2 personen


2 paprika 1 geel 1 rood in reepjes
4 trostomaten ontveld in stukken
¾ komkommer gehalveerd zaad verwijderd en in boogjes gesneden
4 teen knoflook geperst
1-2 el olijfolie
1 volle el tijmpoeder

1 kippenbouillonblokje met minder zout
peper en zout uit de molen naar smaak.
200 gram kipfilet gaar gekookt in 1 kippenbouillonblokje
150 gram rijst naar keuze.


Bereidingswijze

Kook de kipfilet in het bouillonblokje in circa 10- 15 minuten gaar. Haal uit de pan en bewaar de bouillon om de rijst in te koken. Snij de kip in stukjes.


Verwarm de olie in de cadacpan en bak de paprika reepjes samen met de komkommer stukjes zachtjes 10 minuten . Voeg dan de geperste knoflook toe en bak even zachtjes mee.

Dan mogen de tomatenstukjes erbij samen met het tijmpoeder en peper en zout naar smaak.
Laat dit geheel zachtjes circa 15 minuutjes bakken en roer af en toe. Voeg de kip stukjes toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking in de bouillon gaar.
Serveer de paprika schotel bij of op de witte rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top