dyrlægens natmad
- Europees, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
- Geplaatst op 10-06-2021
Deens staat niet in het lijstje maar daar komt het wel vandaan. ( BBQ staat er ook nog steeds niet in maar goed das pas 3 jaar geleden dat ik die mail gestuurd heb )
Het is samenstellen, natuurlijk niet koken, wel even een ingredienten checken . de leverpastei van de grote merken bevatten namelijk het minste % lever!
haal je rookvlees bij je lokale slager ( support your locals! )
Ingrediënten 2 personen
2 plakken grof roggebrood ( donker zuurdezem brood is ook lekker )6 plakken gezouten rookvlees , dun gesneden.
gezouten roomboter
1 blikje leverpastei 1/2 per snee idd.
halfve rode ui in dunne ringen , rauw
Benodigdheden
mesBereidingswijze
Besmeer je brood heel licht in met gezouten boter, en vervolgens een dikke laag leverpastei er over .
beleg met het rookvlees , 3 plakken per snee.
dan de ui zoveel je wil.
Bron
versinspiratie
Serveertip
het is handiger als je de ui op de leverpatei legt en dan het rookvlees , flikkert het er iig niet vanaf.
ipv. leverpastei roompate of grofe boerenpate, eigenlijk is dat mischien nog wel lekkerder.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties