1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. dyrlægens natmad

dyrlægens natmad

  • Europees, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-06-2021

Ingrediënten 2 personen


2 plakken grof roggebrood ( donker zuurdezem brood is ook lekker )
6 plakken gezouten rookvlees , dun gesneden.
gezouten roomboter
1 blikje leverpastei 1/2 per snee idd.
halfve rode ui in dunne ringen , rauw


Verder heb je nodig


Mes


dyrlægens natmad
dyrlægens natmad

Deens staat niet in het lijstje maar daar komt het wel vandaan. ( BBQ staat er ook nog steeds niet in maar goed das pas 3 jaar geleden dat ik die mail gestuurd heb ) 
Het is samenstellen, natuurlijk niet koken, wel even een ingredienten checken . de leverpastei van de grote merken bevatten namelijk het minste % lever! 
haal je rookvlees bij je lokale slager ( support your locals! ) 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Besmeer je brood heel licht in met gezouten boter, en vervolgens een dikke laag leverpastei er over .
beleg met het rookvlees , 3 plakken per snee.
dan de ui zoveel je wil.

Serveertip

Het is handiger als je de ui op de leverpatei legt en dan het rookvlees , flikkert het er iig niet vanaf.
ipv. leverpastei roompate of grofe boerenpate, eigenlijk is dat mischien nog wel lekkerder.

Bron

Versinspiratie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top