Geroosterde puntpaprika's met marjolein, ricotta en lamsgehakt

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-06-2021
  • Geroosterde puntpaprika's met marjolein, ricotta en lamsgehakt

    Geroosterde puntpaprika's met marjolein, ricotta en lamsgehakt

    Geroosterde puntpaprika's met marjolein, ricotta en lamsgehakt

=18pxDe smaak van marjolein kun je vergelijken met die van oregano, maar dan frisser. Daardoor contrasteert het mooi met de volle, zoete tonen van geroosterde puntpaprika. De ricotta maakt dit recept af, dankzij de zachte textuur.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g lamsgehakt
2 rode puntpaprika's
1 marjolein bosje
1 sjalot
2 knoflook teentjes
200 g ricotta
100 g geraspte parmezaan
cayennepeper
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de paprika's schoon, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel en droog de marjolein. Snipper de blaadjes fijn.
2 Fruit de sjalot en knoflook aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met 4 el gehakte marjolein, peper en zout.
3 Vul de paprika's met het gehaktmengsel. Meng de ricotta met 2 el gehakte marjolein, cayennepeper, peper en zout. Lepel het mengsel op het gehakt en strooi er parmezaan over. Bak 20 minuten in de oven. Lekker met veldsla en wat stokbrood.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten